Reviews-nederlands

Reviews

Ik schaam me er niet voor om bekend te maken dat ik een burn-out heb gehad. Helen heeft me er geweldig doorheen geholpen en heeft me veel over mezelf geleerd. Dat de gesprekken buiten plaats vonden maakte de sessies intiem en toch open. Het is zoveel prettiger om lopend te praten, zeker als dit ook nog in een prachtig bos is! Helen had mijn grootste pijnpunten bij de eerste sessie al gelijk te pakken, maar heeft de tijd genomen om ze in het grotere plaatje te passen. Zelfs al denk je geestelijk gezond rond te lopen, kan ik je nog aanbevelen om een paar sessies met Helen te doen. Het is zo verhelderend!

Lein Goudzwaard

Mijn coachingstraject bij Helen heeft mij veel inzicht gegeven in een hoop zaken die me al langer dwars zaten waardoor mijn hoofd vaak erg “vol” zat. Leren luisteren naar je innerlijke stem, relativeren, balans zoeken tussen hoofd/hart/buik waar de wandelingen in de natuur toe bijdroegen. Zo heb ik mijn gestelde doelen kunnen bereiken. De sessies heb ik als zeer positief en waardevol ervaren. Ook de opgenomen samenvatting aan het eind van elke sessie hielp in de therapie om deze daarna af en toe terug te beluisteren.

Helen straalt een natuurlijke rust uit welke uitnodigt tot openhartige gesprekken.

W

Helen, de rust zelve en heel confronterend in goede zin. Uit een eerdere ervaring met een psycholoog weet ik dat hoe Helen binnen één sessie met je werkt gelijk staat aan misschien wel 6 tot 8 sessies elders. Door middel van de wandeling en ademhalingstechnieken, kom je heel snel in je eigen energie en door gebruik van de natuur elementen vorm je spelende wijs het plaatje wat er op dat moment is, waar je naar toe wilt, en hoe je jezelf graag zou willen zien in beeldende vormen. Het geeft houvast en zet je behoorlijk aan het denken. Voor mij was dit een opening tot het echt gaan kiezen voor mijzelf en een spiegel dat een gever zijn niet erg is maar niet ten koste van jezelf.

Sabrina Alberti

Op zoek naar een coach na een vervelend eind aan een leuke baan, kwam ik op de website van Helen terecht. Haar mooie en overzichtelijke website sprak me aan, en in de wildgroei aan wandelcoaches vond ik het een geruststellend idee om bij een coach terecht te komen die ook psycholoog is. Al tijdens mijn eerste wandeling met Helen voelde ik me op mijn gemak bij haar. Helen coacht heel prettig: ze voelt haarfijn aan waar je mee zit en op een rustige manier stelt ze steeds precies de juiste vragen. Daardoor kwam ik in elke sessie weer een stukje verder en ging ik na afloop steeds met een opgeruimd gevoel naar huis.

In de loop van de coaching sessies voelde ik me zelfverzekerder en koos ik steeds makkelijker welk pad ik in wilde, in het bos en in mijn leven. Als vanzelf kwamen er ook steeds meer leuke dingen op mijn pad, zoals een nieuwe deeltijdbaan en mijn eerste ZZP-klus, waardoor ik -in plaats van verdrietig over het verlies van mijn baan- nu zelfs blij ben dat ik ontslag heb genomen. Wandelcoaching met Helen heeft mijn leven verrijkt!

Marg

Ik heb jou als coach zeer prettig gevonden, de juiste mix van zacht op de relatie, soms harder op de inhoud, daar waar ik een slag te maken had. Je stelt de juiste vragen en laat op de juiste momenten stiltes vallen. Je biedt alle veiligheid die nodig is om het proces aan te gaan. Er is elke keer weer inzicht geweest, zeker op de momenten dat ik even er doorheen leek te zitten, kon de wandeling zoveel lucht weer opleveren. Bijzondere vermelding voor de opnames aan het einde van een wandeling, deze zijn erg prettig om terug te luisteren, zeker ook omdat je je eigen woorden en stem, emotie soms, hoort. Dat is uniek.

Nelleke

Ik vond het heel fijn om met je te wandelen en behandeld te zijn. Ik zat helemaal vast. Je hebt me eigenwaarden, vertrouwen en inzicht gegeven. Ik ben bewuster en zelfstandiger geworden. Je doet de therapie op een heel natuurlijke manier. Je voorbeeld om zelf door het vennetje (natte schoenen) te lopen vond ik zo sterk, recht op je doel af. Je was helder en duidelijk.

Elly

“Een gevoelig mens op een heuvel”…. zo zie ik mijzelf nog naast jou zitten Helen, in het prachtig duinlandschap. Ik kwam bij je met vragen over mijn kwetsbaarheid, gevoeligheid, mijn onzekerheden en op zoek naar mijn kracht en richting in het leven. Meer uit mijn hoofd en in mijn lijf, naar mijn intuitie. Al wandelend koos ik meermaals “mijn boom” uit, bomen die het proces representeerde dat ik met jou in een paar maanden tijd doorliep. Zo mooi hoe de natuur je tot rust laat komen, geruststelt, troost en inzicht kan geven. En jij als tolk, als gids, als troost en als degene die de spiegel vasthield waarin ik keek. Het was voor mij een zeer waardevolle periode, een periode die voor jou ook bewogen was, maar waarin je er desondanks met heel je aandacht voor mij kon zijn. Je doet je werk op een bezielde wijze en, zeker zo waardevol, met de nodige nuchterheid en humor. “Een gevoelig mens op een heuvel” dus, niet meer in een dal en de gevoeligheid eindelijk omarmd….

Neeltje van der Wouden

Als ik deze gesprekken had gehad in een kantoor of een pseudo huiskamer waar ik ook niet gevoelig voor ben, geloof ik niet dat ik dan hetzelfde er meegedaan had als nu. Buiten zijn dwong me wel om anders met dingen om te gaan, anders naar te kijken. Ik ben echt blij met mijn keuze.

Ad

This website uses cookies to ensure you get the best experience.