Wat is wandelcoaching & therapie?

Hoe werkt wandelcoaching?

In tegenstelling tot traditionele coaching binnen vier muren neem ik je mee naar buiten waarmee je veel meer het grotere geheel ziet. Hieronder lees je meer over wat je kunt verwachten tijdens een wandelconsult.

De spiegel van de natuur

Welke weg sla je in? Neem je de heuvel of loop je er om heen? De natuur biedt een prachtige spiegel om inzicht te krijgen in jezelf en jouw situatie. In de natuur ontvouwt zich een enorme rijkdom aan beelden, symbolen en metaforen. Antwoorden op vragen zijn vaak onverwacht eenvoudig en krachtig.  

Rust in je hoofd

Tijdens een wandelconsult in de natuur is het gemakkelijker je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. De ritmische beweging van het wandelen laat je hersenhelften beter samenwerken en er komt endorfine vrij, wat een positief en ontspannen gevoel geeft. Dit alles zorgt ervoor dat je kunt ontspannen, je creatief wordt en sneller oplossingen ziet.

Body & mind in balans

Niet alleen je hoofd maar ook je lichaam is een bron van informatie. Wandelen brengt ratio en gevoel in verbinding met elkaar en maakt je meer bewust van lichamelijke signalen. Dit maakt je bewust van je innerlijk kompas en helpt je om te voelen welke keuze of oplossing op dit moment goed voor je is.

Gezondheidseffecten van wandelcoaching

Ook de wetenschap weet wandelcoaching te waarderen. Onderzoek heeft aangetoond dat wandelcoaching effectief is bij burn-out, stressklachten en concentratieproblemen. Het is bewezen dat werkplezier, zelfwaardering, bevlogenheid, hoop en tevredenheid stijgen na een wandelcoachtraject. Hier lees je het onderzoeksrapport: Effectmeting Wandelcoaching – Van de Berg (2016)

Wil je zelf ervaren hoe wandelcoaching werkt?

Neem contact op om een intake wandeling bij Meijendel (Wassenaar) of Clingendael (Den Haag) in te plannen. Of bel 06-13167102 voor meer informatie.

This website uses cookies to ensure you get the best experience.